Plnené rožky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g hladkej múky, 100ml oleja, 250g kyslej smotany, 200ml teplého mlieka, 1 kocka čerstvého droždia, 1⁄2 balík kypriaceho prášku, 1 ČL kryštálového cukru... vajce na potretie... semienka alebo hrubozrnná soľ na posypanie... na plnenie: šunka, syr, salám, čerstvý špenát alebo medvedí cesnak...

POSTUP PŘÍPRAVY

V mlieku rozmiešame cukor a droždie, necháme vzísť kvások. Zmiešame kyslú smotanu a olej. Múku, soľ a kypriaci prášok zmiešame, pridáme kvások, smotanu s olejom. Premiesime a potom cesto rozdelíme na 4 časti. Každú rozvaľkáme do kruhu na 0,5 cm hrúbku a rozrežeme na 4 trojuholníky. Na každý poukladáme čo nám chutí /šunku syr, špenát a pod./, zvinieme od širšej časti k cípu a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Postupne si takto pripravíme všetky rožky. Potrieme vajíčkom,. posypeme semienkami alebo soľou a dáme piecť na 180°C, 15-20 minút. Necháme vychladnúť a môžeme sa do nich pustiť.