Mrkvová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 g nastrúhanej mrkvy, 250 g masla, 250g hnedého cukru, 180 g hladkej špaldovej múkyr, 180 g pomletých orechov, 1PL kypriaceho prášku, 4ks vajec, 1PL škorice. KRÉM: 250g mascarpone, 250g šlahačkovej smotany (ja používam meggle)

POSTUP PŘÍPRAVY

Rúru si predhrejeme na 180 °C a medzitým si vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami z vajec. Múku zase zmiešame s kypriacim práškom, orechy, škoricu. Všetko spolu zmiešame. Vystelieme si tortovú formu papierom na pečenie. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Ošúpeme a umyjeme si tiež mrkvu, nastrúhame ju a pridáme s penou z bielok k cestu. Všetko premiešame a vlejeme do tortovej zmesi. Uhladíme a pečieme po dobu asi 50 minút. 250 g mascarpone a šlahačku si vyšľaháme ako krém a potrieme upečený vychladnutý koláč. Ja zvyknem ešte korpus potrieť ríbezlovým džemom

mňaaaaam