Pivné rožky.



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Recept som našla na internete. Má síce trošku zvláštne odmerané ingrediencie, ale výsledný produkt - rožky sú fantastické...oplatí sa vyskúšať: 3,5 šálky polohrubej múky, 1 žĺtok, 1 šálka svetlého piva, 1ČL soli, 3/4 kocky droždia, 1 štamperlík oleja, na posypanie hrubozrnná soľ a celá rasca /ja som zrovna doma nemala a naši to tiež neľúbia, tak som nedala:) /. 1 šálka = 250ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Z trošky piva izbovej teploty a droždia urobíme kvások. Keď začne peniť, pridáme ho do cesta. Medzitým si dáme múku, soľ, žĺtok a zvyšok piva dáme do misky. Zalejeme kváskom a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré necháme na prikryté na teplom mieste kysnúť. Potom cesto rozdelíme na dve polovice, každú na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko a nakrájame na 6 dielikov - trojuholníkov. Každý zvinieme, prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie, necháme ešte cca 15-20 minút podkysnúť a potrieme bielkom, ktoré sme zmiešali s 1 PL mlieka. Posypeme rascou a soľou a dáme piecť na 200°C, 10 -15 minút.