Špaldové tortilly

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1,5 hrnčeka špaldovej múky 0,5 hrnčeka teplej vody 2 PL olivového oleja 1 ČL morskej soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny spolu premiešame kým nevznikne hladké cesto. Rozdelíme na 3-4 časti (podľa veľkosti panvice). Na pomúčenej doske ručne vytvarujeme prvú tortillu a dáme ju opiecť na suchej panvici 1 minútu z každej strany. Kým sa opeká prvá placka, vytvarujeme druhú a následne ďalšie.

Kto chce, môže upečené placky potrieť olivovým olejom, nakrájať na malé trojuholníky a dať piecť do rúry na 5-10 minút. Záleží na type rúry, je nutné ich sledovať, nakoľko prechod medzi zlatým opálením a spálením je veľmi rýchly. Vzniknú tip-top tortillové čipsy, akurát zdravšie ako originál. :)