Lentilkové cookies ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 šálky hladkej múky, 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 CL soli, 200g zmäknutého masla, 1 šálka trstinového cukru, 1/2 šálky arašidového masla, 1 vajíčko, 1 žĺtok, 1 ČL vanilkovej esencie, 1 1/2 šálky ovsených vločiek, 3/4 šálky nasekanej čokolády, 3/4 šálky lentiliek, trocha lentiliek na ozdobu...

POSTUP PŘÍPRAVY

1 šálka = 300ml






V miske zmiešame múku, ovsené vločky, soľ a sódu bikarbónu. V druhej miske vyšľaháme zmäknuté maslo s trstinovým cukrom a arašidovým maslom do hladka. Potom pridáme vajce, žĺtok a esenciu. Vyšľaháme a potom zamiešame múčnu zmes, nasekanú čokoládu a lentilky. Cesto je hutnejšie... odoberieme z neho vždy kúsok veľkosti vlašského orecha, vytvoríme gulôčku, položíme na papier na pečenie, ktorým sme vystlali plech a jemne sploštíme. Navrch zatlačíme pár lentiliek. Pečieme na 190°C, 9-11 minút a necháme vychladnúť na plechu. Skladujeme v uzavretej dózičke.

LENTILKOVÉ COOKIES ČOKOLÁDOVÉ : ) 2 šálky + 2 PL hladkej múky, ¼ šálky kakaa, 1 ČL kypriaceho prášku, ½ ČL soli, 1 šálka čokoládových kvapiek, 2 PL masla, ½ šálky kryštálového cukru, 1/3 šálky trstinového cukru, 2 vajcia, 2 PL mlieka, 100g nasekanej mliečnej čokolády, 1/4 šálky lentiliek... Na posypanie: trochu lentiliek... 1 šálka = 250 ml Múku, kakao, kypriaci prášok a soľ si spolu zmiešame. Nad parou rozpustíme mliečnu čokoládu a maslo. Vajcia a oba cukre vyšľaháme do peny, pridáme mlieko, múčnu zmes, a čokoládu. Nakoniec vmiešame čokoládové kvapky a cukríky. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme malé guľky cesta, do ktorých vtlačíme zopár cukríkov. Pečieme na 170 °C, cca 15 minút.