Gnocchi s nivovou omáčkou...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 1 kg zemiakov, 200g hladkej múky, 1 vajce, soľ... OMÁČKA: 250g Nivy, 2vajcia, 1/2 šálky mlieka, štipka mletého čierneho korenia, 1 PL masla...

POSTUP PŘÍPRAVY

Syr si nahrubo nastrúhame a zalejeme mliekom. Necháme odležať, kým si pripravíme gnocchi.




Zemiaky uvaríme v osolenej vode, ochladíme a olúpeme... postrúhame najemno. Prisypeme múku, osolíme, pridáme vajce a zamiesime mäkké, ale dosť husté cesto. Z cesta odoberáme vždy kúsok, ktorý vyšúľame na valček asi 1 cm hrubý, pokrájame na pár centimetrové kúsky, jemne pomúčime a každý stlačíme vidličkou, poukladáme na tácku. Dáme variť vodu, osolíme ju a gnocchi po častiach uvaríme. Keď vyplávajú navrch sú hotové. Vyberieme ich dierkovanou naberačkou a jemne omastíme alebo hneď prelejeme omáčkou.




OMÁČKA: Syr spolu s mliekom prelejeme do kastróla na miernom ohni zahrievame, kým sa syr nerozpustí. Pridáme kúsok masla, rozhabarkované žĺtky a ml. čierne korenie. Povaríme, kým nie je omáčka hladká.