Torta pre Emu



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

poťahovaná falošným marcipánom zo sušeného mlieka, ozdoby z cukríkov s prírodnými farbivami z tesca - prasačie a kravské hlavy

POSTUP PŘÍPRAVY

KORPUS podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5313
PLNKA - čučoriedkový krém: šťavu z čučoriedkového kompótu uvariť so 40g zemiakového škrobu, vmiešať čučoriedky, nechať vychladnúť, vymiešať heru s práškovým cukrom /podľa chuti/a 1/2 zmiešať s čučoriedkovou hmotou. na korpus natrieť plnku, poukladať pozdĺžne prekrojené banány /3ks/ a znovu plnku
POVRCH - biely je podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5760, ale stále sa mi to roztekalo, tak som dorábala, pridanie práškového cukru nepomohlo, tak som pridala ešte aj sušené mlieko. robila som deň vopred, vždy som urobila guľu, zavrela do nádoby s vrchnákom a po hodinke skontrolovala. Posledná verzia udržala svoj tvar. Srdiečka sú robené podľa http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2408, ale sú dosť tvrdé, také gumoidné. Pred poťahovaním som celú tortu natrela tenkou vrstvou zvyšnej hery s cukrom. pri vaľkaní som podsypovala práškovým cukrom, srdiečka prilepovala vodou, keďže bolo všetko od cukru, stačilo namočiť prst a trošku potrieť, držalo super.- aj keď som mala obavy, či to v rovnakom stave dožije do rána. Falošný marcipán zo sušeného mlieka je oveľa chutnejší aj tvárnejší.

pohľad zboku
už sa papká :)
takto vyzerá rez
a prekvapená šťastná oslávenkyňa, ktorá ma pochválila a povedala, že robím najkrajšie a najlepšie torty na svete :)))))