Tekvicové brownies...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Trochu netypická kombinácia: tekvica a čokoláda, ale určite nesklame... ♣♣♣ 180g masla, 180g tmavej /70%/ čokolády, 3 vajcia, 270g krupicového /alebo jemného kryštálového/ cukru, 80g hladkej múky, 30g kakaa /najlepšie holandského/, okrem toho: 170g Ricotty, 200g pyré z upečenej tekvice, 70g kryštálového cukru, 1 Čl vanilkovej esencie, 1 vajce, 2 ČL mletej škorice, 1/2 ČL mletého muškátového orieška, 1 PL hladkej múky...

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky nalámeme tmavú čokoládu, nasekáme maslo a vo vodnom kúpeli za občasného premiešania pomaly rozpustíme. Necháme trošku vychladnúť. Vajíčka a cukor šľaháme do hustej, krémovitej konzistencie, dokým sa cukor nerozpustí. Za stáleho a pomalého šľahania jemným prúdom prilievame rozpustenú čokoládu. Múku zmiešame s kakaom a preosejeme na čokoládovú zmes. Už len metličkou zľahka vmiešame a keď sa hmoty spoja, odložíme bokom. V druhej miske zmiešame ricottu s cukrom a tekvicovým pyré, vmiešame vajíčko, koreniny, esenciu a múku. Na menší plech asi 20*20 cm vystlaný papierom na pečenie /ja som mala trochu väčší, cca 30*20 cm a vyšlo nižšie brownies/ si vylejeme 2/3 čokodového cesta, zarovnáme, vylejeme tekvicovú zmes a na vrch pomocou lyžičky urobíme kôpky čokoládového cesta. Pomocou špáradla , ktorým krúžime po povrchu cesta urobíme špirálky a pečieme na 180 °C, 50 minút. Po vychladnutí nakrájame na kocky.