
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
recepty som našla na internete, vyskúšala, ochutnala a zaradila do svojej zbierky, pretože sú chutné a hlavne dlho vydržia. Sú síce trochu tvrdšie, ale výborné ku kávičke alebo čaju...
POSTUP PŘÍPRAVY
Kakaové: 350g polohrubej múky, 150g práškového cukru, 130g masla alebo iného tuku, 2 vajcia, 1 vanilkový cukor a 1 vrchovatá PL holandského kakaa...
Škoricové: 250g hladkej múky, 120g práškového cukru, 100g masla alebo iného tuku, 1 vajce, 1 vrchovatá PL mletej škorice...
Citrónové: 1 hrnček /300ml/ hladkej múky, 100g masla alebo iného tuku, 80g práškového cukru, 1 vajce, 1 PL citrónovej šťavy, nastrúhaná kôra z 1 citrónu...
Všetky suroviny spolu zmiesime a cesto zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme v chlade odležať cca 2 hodiny. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3-4 mm a vykrajujeme a pečiatkujeme keksíky. Pečieme na papieri na pečenie na 150 °C, 10-12 minút. jedine citrónové pečieme na 180 °C. Po vychladnutí zavrieme do dózičky.
![]() |
škoricové...♥ |
![]() |
citrónové...♠ |