Cvikľové cestoviny s mletým mäsom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g cvikľových cestovín, 500g mletého hovädzieho mäsa, 1ks cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1ks menší stonkový zeler, 2ks cvikle, 1ks zemiak, 1 konzerva cíceru, olej, soľ, čierne korenie, mletá rasca, 1 PL kečupu

POSTUP PŘÍPRAVY

Na troške oleja orestujeme cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak a mäso, premiešame. Osolíme, okoreníme, posypeme drvenou rascou.
Po chvíli pridáme nakrájaný stonkový zeler (vňať nechajte na ozdobu), cviklu (môžeme nahrubo nastrúhať), znova trochu restujeme.
Podlejeme horúcou vodou alebo vývarom a pridáme nastrúhaný zemiak. Ten nám omáčku zahustí. Prikryté dusíme 40 minút.
Medzitým si uvaríme cvikľové cestoviny podľa návodu na obale (ja som kúpila široké rezance v poľskej sieti predajní Bedronka). Scedíme.
Na záver do omáčky vsypeme konzervu cíceru a pridáme lyžicu kečupu.
Hotovú omáčku zmiešame s cestovinami, podávame posypané vňaťou so stonkového zeleru.
Pre zvýraznenie chuti môžete posypať strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť ☺

Pripravíme si suroviny a postupujeme podľa receptu.