Bravcova Kaldereta s ryzou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

400g bravcove maso (krkovicka, pliecko, pripadne stehno orech), 1 vacsi zemiak, 1/2 cibula, 2struciky cesnaku, asi polovicka cervenej papriky, sol, mck, sladka paprika, ma sa dat aj chilli, paradajkovy pretlak, 1/2 hovadzi bujon (alebo vyvar), sojova omacka, cukor, ryza

POSTUP PŘÍPRAVY

Dolu je postup aj s obrazkami. Recept je z Filipin, jedlo sa podava s ryzou, ma byt pikantne (aj ked ja ho pikantne nerobim - je skvele aj tak) a je mozne sa pohrat s ingredienciami - maso moze byt aj hovadzie, pripadne kuracie stehna, da sa pridat hrasok, alebo struky, cicer, namiesto zemiakov kasavu, namiesto cukru med, moze sa pridat kecup alebo barbeque omacka, ale taka kostra na slovensky sposob je stabilna. Nech Vam chuti!

pripravime si ingrediencie, nakrajame suroviny
Na oleji orestujeme cibulu a cesnak, pridame maso a nechame zatiahnut
pridame pretlak, 1PL sojovej omacky, osolime, okorenime, opaprikujeme, pridame zemiak, mrkvu a zalejeme asi 200ml hovadzieho vyvaru (alebo uvarenej 200ml vody + 1/2 bujonu). Nechame dusit, kym nam vsetko nezmakne - asi 30min
pridame cervenu papriku, 1PL cukru a povarime este asi 10-15 minut, mozeme zahustit maslom (mukou/solamylom).
podavame s ryzou. Dobru chut!