Cappellacci s tekvicou...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

CESTO: 400g hladkej múky, 4 vajcia....PLNKA: 1 tekvica na pečenie, 3 PL nastrúhaného parmezánu, 1 vajce, strúhaný muškátový oriešok, soľ, strúhanka....NA POLIATIE: 100g masla, šalvia, strúhaný parmezán...

POSTUP PŘÍPRAVY

Tekvicu umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Odstránime semienka a pečieme na 200°C asi 30 minút. Potom z nej stiahneme šupku a dužinu rozpučíme. K vychladnutej tekvici pridáme vajíčko, parmezán /3 PL/, muškátový oriešok a osolíme. zahustíme strúhankou toľko, aby sme mali hustú hmotu. Môžeme poprípade aj trochu dosladiť.

Z múky a vajec vypracujeme tuhé cesto /ak je príliš suché, namočíme si ruky do vody a prepracujeme/ , vyvaľkáme na nie príliš tenký plát /mne sa podarilo na také 3 mm/ a necháme 15 minút odležať. Potom nakrájame na štvorce 6 x 6 cm, do stredu dáme za lyžičku plnky, preložíme cípmi k sebe, aby sme dostali trojuholník. pritlačíme, aby sa dobre spoje zlepili a spojíme ešte dva protiľahlé rohy /ak treba, potrieme troškou vody/. Cappellacci uvaríme vo veľkom množstve vody asi 5 minút. Keď vyplávajú na povrch vyberieme na tanier, polejeme rozpusteným maslom, posypeme parmezánom a šalviou.

Keďže ja som už čerstvú šalviu nezohnala a mojich chlapov som už "vytrestala" tekvicou, tak dostali svoju porciu poliatu opraženou slaninkou.