Brioche s čokoládou...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

450g hladkej múky, 150g polohrubej múky, 150ml teplého mlieka, 1 vajce, 1⁄2 kocky droždia, 150g jogurtu, 50g rozpusteného masla, 2 PL oleja, 150g kryštálového cukru, 1PL medu, trošku nastrúhanej citrónovej kôry, 200g čokolády, 1 vajce na potretie...

POSTUP PŘÍPRAVY

Do misky si nasypeme hladkú múku, urobíme jamku, do ktorej nasypeme cukor, soľ, kôru z citróna, rozmrvíme droždie, zalejeme mliekom a necháme podkysnúť. Potom pridáme med, vajíčko, maslo, olej a jogurt a zamiesime cesto, do ktorého po častiach pridávame polohrubú múku a miesime, kým sa neoddeľuje od stien misky. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Potom cesto porozdeľujeme na malé bochníčky, každý vyvaľkáme na obdĺžnik, polovicu obdĺžnika narežeme na pásiky. Do nenarezanej časti vložíme pásik čokolády /tabličku čokolády prekrojíme na polovicu a tie polovice poukladáme vedľa seba/ ale môžeme použiť aj Nutelu alebo hustý džem / i keď mne takto plnené brioche praskli a trochu plnky vytieklo, no chutili aj tak... Potom zavinieme brioche od nenarezanej časti tak, že pásiky preložíme navrch. Preložíme na papier na pečenie a necháme podkysnúť. Potom potrieme vajíčkom a pečieme na 180°C, 15-20 minút. Po miernom vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Najlepšie chutia čerstvé.