Marinádové mäsko pre svokričku

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
800g bravčového stehna, *2dcl kvalitného oleja, *2lyžice sójovej omáčky, * 1 lyžica vegety, 1 lyžica miešaného korenia (tymián, paprika, cesnak, biele korenie, majoránka, rozmarín), *1lyžička mletej pálivej papriky, *1lyžica horčice, * štaprlík griotky (cherry), *1lyžička maizeny, * 2-3 lyžice tekutého medu, *konzerva šampiónov alebo kukurice, * 1téglik šľahačky
POSTUP PŘÍPRAVY
Marinádu som špeciálne pripravovala pre moju super svokričku. Bola veľmi spokojná a chutilo jej. Skúste aj pre tú Vašu :)
 |
Do oleja dáme sójovú omáčku, papriku, vegetu a koreniny.... |
 |
...medík a horčicu .... |
 |
...griotku (ochutnáme či je dobrá...) |
 |
....maizenu... |
 |
šťavu z pol citróna... |
 |
a dobre premiešame. |
 |
Mäsko nakrájamé na slížiky, alebo kocky a dáme do madinádového kúpeľa. |
 |
Necháme ho tam aspoň hodinku. Môže tam byť aj do nasledujúceho dňa, ale uzavrté a v chladničke. |
 |
Potom dáme mäsko aj s marinádou na rozpálenú hlbšiu pancičku. |
 |
Chvíľku dusíme, aby bole mäsko mäkké a tak pridáme šampiónky (alebo kukuricu). Necháme prejsť varom. |
 |
Všetko zjemníme šľahačkou.... a papáme.... |
 |
varianta s kukuričkou... |