Nepečený čučoriedkový koláč

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus 10 celozrnných maslových sušienok 60 g kokosového oleja 1 lyžica cukru kryštál Krém 500 g skyr natur 250 ml smotana 50 g medu 1 vanilkový lusk 3 plátky želatíny Poleva 4 lyžice čučoriedkového džemu 100 g čerstvých čučoriedok

POSTUP PŘÍPRAVY

Rozdrvíme nahrubo sušienky a zmiešame ich s kokosovým olejom. Tortovú formu (22 cm) vyložíme papierom na pečenie (alebo použijeme nepriľnavú silikónovú formu) a rukami pritlačíme zmes rovnomerne na dno. Formu dáme do mrazničky.
Vopred dáme želatínu do studené vody. Ďalej do misky dáme Skyr, med, dreň z vanilky a dobre všetko premiešame. Želatínu prenesieme do malého hrnca a na miernom ohni ju miešame, pokým sa nerozpustí. Pozor, nesmie vrieť, inak stratí želírovacie schopnosti! Následne želatínu odložíme zo sporáku a necháme ju mierne vychladnúť. Vmiešame ju do malého množstva Skyr krému a následne pridáme jeho zvyšok. Vďaka tomuto postupu v kréme nebudú hrudky.
Ušľaháme smotanu do hladkej peny a zmiešame ju s vyrobeným krémom. Vyberieme z mrazničky formu s korpusom a nalejeme do nej Skyr krém. Potom celú tortu umiestnime do chladničky minimálne na štyri hodiny. Po vychladení dezertu servírujeme jeho kúsky na tanierik, potrieme ho čučoriedkovým džemom a posypeme čerstvými čučoriedkami.