Holandské čerešňové rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

300g lístkového cesta, 1 pohár /7dcl/ zaváraných čerešní, 1 PL škrobovej múčky, 500ml smotany na šľahanie, 2 balíčky stužovača šľahačky, 50g práškového cukru, višňový džem...

POSTUP PŘÍPRAVY

Čerešne scedíme /vykôstkujeme/, šťavu odchytíme a odmeriame si z nej 100ml. Šťavu zmiešame so škrobovou múčkou a uvaríme kašu, do ktorej zamiešame čerešne a necháme vychladnúť.




Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na dva pásy /cca 10*30 cm/, pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie na 200°C cca 15 minút. Necháme vychladnúť.



Smotanu vyšľaháme s cukrom a stužovačmi dotuha.



Na spodný plát cesta natrieme džem, čerešňovú kašu, šľahačku, prikryjeme druhým plátom cesta, pocukríme a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame na plátky ostrým nožom...