Vajíčková tlačenka...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Receptov na túto dobrôtku je veľmi veľa a mnohé sú aj veľmi podobné. Ja robievam dlhé roky tento môj a celá rodina sa naň teší. Vždy, keď sa mi nechce babrať na oslavu s chlebíčkami alebo si to žiada zmenu, tak príde na rad a hneď z dupľovanej dávky, aby sa každému ušlo dosť. Recept je na jednu dávku - jeden srnčí chrbát alebo formu biskupského chlebíčka. Ja som ju už nalievala aj do silikónových foriem na mufiny a vyklopila.

POSTUP PŘÍPRAVY

4 vajcia uvarené natvrdo, 1 uvarená mrkva /môže byť aj z polievky/, 2 sladkokyslé uhorky, 1/2 konzervy sterilizovanej kukurice, 100g šunky, 1 ČL kryštálového cukru, 1,5 PL želatíny, 1 PL vegety, 250ml majolenky.




Vodu si zahrejme nasypeme do nej vegetu a želatínu, ktorú necháme rozpustiť. Vajíčka, mrkvu, uhorky a šunku nakrájame na kocky, dáme do misky, pridáme kukuricu, zalejeme rozpustenou želatínou, pridáme cukor, majolenku a premiešame. Vlejeme do vhodnej formy vystlanej potravinárskou fóliou alebo mikroténovým sáčkom. Dáme chladiť. Ja si ju pripravím večer a na druhý deň ráno vyklopím a pokrájam na plátky. Podávam s čerstvým pečivom.

s touto sa mi vydarí vždy...