Kuracina na pive s pórom

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
kuracie prsia, 2 väčšie póry, lahôdková cibuľka, obyčajná cibuľa (stačí jedna malá), 2 plechovky piva, paradajkový pretlak, soľ, MČK, chilli
POSTUP PŘÍPRAVY
.
 |
Mäsko si nakrájame na malé kúsky, osolíme okoreníme a dáme na rozpálený olej osmahnúť. |
 |
Keď sa mäso zatiahne, prilievame pomaly pivo, nie naraz, prilejeme trochu po čase zase. |
 |
Medzitým keď sa mäsko robí, nakrájame si zeleninu, všetko naraz a dokopy. |
 |
Keď vylejeme celú plechovku piva, pridáme pretlak, ja dávam buď 2 maličké plechovky alebo jednu väčšiu. |
 |
Zamiešame. |
 |
Pridáme chilli, kto ako má rad, ja dávam len tak akurát, kto nemá rad, môže vynechať. |
 |
Pridáme zeleninu a zamiešame. |
 |
Potom pridávame druhú plechovku piva, tiež postupne prilievame, ja dávam 2 plechovky, aby tej šťavy bolo viac, ale kľudne môže byť len jedna plechovka. |
 |
A varíme ešte kým nie je mäsko hotové, ja som pridala ešte trošku oregana a čerstvu bazalku, ale nemusí to byť, čo mám po ruke to zvyknem ešte pridať, ale naozaj len trochu, lebo je tam už dosť tých chutí a ešte som zabudla dopísať, že ešte treba soľou dochutiť, vždy to robím až teraz na konci. |
 |
Podávame to s hranolkami, ale samozrejme každý podľa chuti, môže byť aj ryža. |