♣ Ríbezľové tartaletky ♣



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na mrveničku: 150g masla, 200g hrubej múky, 50g mletých orechov, 125g kryštálového cukru, štipka škorice, 1 žĺtok... všetko spolu zmiešať a dať na 1/2 hodinku do chladničky. - Cesto: 175g hladkej múky, 1 vajce, 50g práškového cukru, 100g tvarohu, štipka soli, na hrot noža kypriaceho prášku, 40 ml oleja, 150g ríbezľovej marmelády /alebo kyslejšej marmelády/, 120g čerstvých ríbezlí...

POSTUP PŘÍPRAVY

Tvaroh, vajce, cukor a soľ vyšľaháme, pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec vmiešame olej. Formičky na tartaletky jemne vymastíme, cesto rozdelíme na 6 častí, každú natenko rozvaľkáme a vyložíme formičky. Na dno natrieme marmeládu, posypeme ríbezľami, nahusto posypeme mrveničkou a pečieme na 180°C, 25 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme.

vynikajúca kombinácia vláčneho korpusu, kyselkavej plnky a chrumkavej sladučkej posýpky...