Králičia paštéta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Potrebujeme:
• 2 králičie stehná
• 1 až 2 králičie ramienka
• kúsok králičieho chrbta
• 1 500 až 2 000 ml zeleninového vývaru
• 250 g údenej prerastenej slaniny
• 60 g cibule
• 1 vajce
• 50 g preosiatej strúhanky
• soľ
• mleté čierne korenie
• 120 ml mäsového vývaru

POSTUP PŘÍPRAVY

Postup:
1. Umyté kúsky králičieho mäsa uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka, varíme približne 50 až 60 minút. Uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vykostíme a spolu s nakrájanou cibuľou a so 150 g slaniny pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2. Zvyšnú slaninu pokrájame na malé kocky. Spolu s vajcom, strúhankou, soľou, mletým čiernym korením a mäsovým vývarom pridáme k pomletému mäsu. Všetko dobre premiešame.3. Formu dobre vymastíme, naplníme masou, prikryjeme, vložíme do vhodnej nádoby s vodou a vo vyhriatej rúre varíme 80 minút. Hotovú paštétu necháme dobre vychladnúť. Potom ju vyklopíme a pokrájame.