Štrúdla bez múky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

v postupe. Našla som na fcb - zápisník receptov, autor p. Timea Szocsová. Štrúdla na jej fotke vyzerala neskutočne krásna a keďže pridala recept, musím si ho niekam uložiť a niekedy vyskúšať.

POSTUP PŘÍPRAVY

kopírujem od pani Timei:

2 ks banánu
2 ks vajíčok
1 lyžica medu
Postup

Banán rozmixuj v mixéri spolu zo žĺtkami a medom dohladka. Následne do cesta vmiešaj vyšľahaný sneh z bielok.
Cesto podávaj na plech vystlaný papierom na pečenie (rozmer 35 x 20) v tenkej vrstve.
Peč pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Po upečení ho nechaj vychladnúť.
Medzi tým si priprav plnku.
Základné suroviny na plnku

150 g maku
250 g tvarohu
100 g maliny
med podľa chutí
žĺtok na potretie
Postup

Všetky suroviny zmiešaj dokopy okrem malin.
Plnkou natri cesto a pridaj maliny.
Cesto opatrne zroluj.
Rolku poriadne stlač rukami a potri žĺtkom.
Vlož späť do rúry zapiecť na 10 minút pri teplote 220 stupňov.
Hotovo!
Prajem dobrú chuť!