Nepečená ovocná torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

130 g maslových sušienok 60 g rozpusteného masla 250 g mascarpone 350 g bieleho jogurtu 120 g práškového cukru 60 g malín (rozmixovaných) 100 g ríbezlí 1 a pol balíka želatínového stužovača za studena podlhovasté piškóty maliny, jahody na ozdobenie(môže byť rôzne ovocie, je to na vás)Môže byť aj mrazené ovocie ale treba nechať poriadne odkvapkať.

POSTUP PŘÍPRAVY

Malú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Keksíky si zomelieme na jemno, primiešame rozpustené maslo a spracujeme rukou. Natlačíme na dno tortovej formy, uložíme do chladničky. Mascarpone si vyšľaháme s jogurtom a cukrom, primiešame 60 g rozmixovaných malín, premiešame spolu. Pridáme aj želatínový stužovač pripravený podľa návodu alebo len tak priamo z balíka prisypeme (fungujú obe možnosti, ja som ho priamo vysypala). Nakoniec do plnky primiešame ríbezle a nalejeme na keksíkový korpus. Uložíme do chladničky stuhnúť, najlepšie cez noc. Vyberieme z chladničky, mokrým nožom opatrne prejdeme po okrajoch formy a odopneme ju. Obložíme na polovicu nakrájanými podlhovastými piškótami a ozdobíme ovocím.