Pudingový koláčik

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 čokoládové pudingy, 1 l mlieka, 5 vajec, 250 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 1 prášok do pečiva, 100 ml oleja, 100 ml vody, 1 vanilkový cukor, na krém: 2 šľahačky v prášku, 300 ml mlieka, 1 PL práškového cukru, 500 ml pochúťkovej smotany, 2 vanilkové cukry, strúhaná čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

V hrnci zohrejeme liter mlieka a uvaríme čokoládový puding. Z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a pridáme k nim olej s vodou. Postupne vmiešame múku, prášok do pečiva a jemne zapracujeme sneh z bielkov. Plech vytrieme maslom, vysypeme múkou a vlejeme doň pripravené cesto. Lyžicou naň urobíme kopčeky z pudingu, vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C asi 20 až 25 minút. Medzitým v miske rozmiešame pochúťkovú smotanu s vanilkovým cukrom a nakoniec pridáme vyšľahanú šľahačku. Krém natrieme na vychladnutý koláč a posypeme postrúhanou čokoládou.