♣ Pomarančovo-kokosový koláčik ♣



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Aj vám sa stalo,že ste poslali svoju polovičku po pár pomarančov a on donesie aspoň tri kilá? A keby ich aspoň niekto jedol, ale sú len uložené na miske a každý deň premýšľam, dokedy tam budú, koľko vydržia a čo s nimi? Lebo mne je ľúto ich vyhodiť... A tak som sa nechala inšpirovať blogom Dulche de Leche a mandarínkovým koláčikom a nápad je na svete...

POSTUP PŘÍPRAVY

Potrebujeme pomaranče / ja som mala 8 kúskov, ale pokojne môže byť aj polovica alebo menej/ ktoré riadne vydrhneme a opláchneme a znova vydrhneme a opláchneme :D... a potom dáme do hrnca, kde ich do 3/4 zalejeme vodou, prikryjeme a varíme /neošúpané, neprekrojené/ asi 1 hodinu až 1 1/2hodiny. Jednoducho, kým nebudú mäkké. Potom vodu zlejeme a pomaranče rozmixujeme /a znova nakomplet so šupkou/, ak by nám to šlo ťažšie, môžeme pridať 2-3 PL vody. Odoberieme si 400ml pomarančovej "kašičky"...





Ďalej budeme potrebovať: 3 vajcia, 180g práškového cukru, 150g strúhaného kokosu, 150g polohrubej múky, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, tuk a kokosová múčka na vymastenie a vysypanie koláčovej formy.... Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, primiešame pomarančovú dužinu, múku zmiešame s kokosovou múčkou a kypriacim práškom a primiešame k ostatným ingredienciám.... Zmes vylejeme do vymastenej a kokosovou múčkou vysypanej koláčovej formy a pečieme na 160°C, 45 minút. Hotový koláčik môžeme ešte posypať práškovým cukrom a poliať polevou, ktorú si pripravíme zmiešaním bieleho jogurtu a medu.