Zeleninová ryža s tempehom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 ks pór, 1 ks tempeh údený,1 hrnček ryže, olej, soľ, kurkuma, čili,1/2 hrnčeka hrášku ( mrazený, čerstvý), 1 PL sójová omáčka tamari

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept inšpirovaný Kuchařkou ze Svatojánu, zmenila som kukuricu na hrášok, niektoré ochucovadlá a technologický postup.


POSTUP v obrázkoch :

Tempeh a pór nakrájame na menšie kúsky, póru som mala zbytok, kľudne dajte celý. Dáme variť ryžu.
Pridáme na rozohriaty olej a opekáme cca 5 minút.
Pridáme hrášok, premiešame. Dochutíme soľou, kurkumou, sójovou omáčkou a čili podľa chuti, ja mám čerstvé karí (tak to predávajú, ale chuť má skôr ako ligurček), tak som pridala za vetvičku a dusila domäkka.
Hotová ryža, keďže doma nemám guľatú, dala som jazmínovú.
Do hotovej zeleninovej zmesi pridáme ryžu, dobre premiešame a môžeme podávať.
Tak toto je karí, alebo po česky smil italský, používam ho aj do polievok a pod. http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/smil-italsky-odhalte-tajemstvi-dobre-kuchyne