Pyré z Hokkaido tekvice .... výbornéééééé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

rozpis cca pre 2 - 3 osoby : 1 menšia tekvica Hokkaido (moja mala 0,7 kg), 1 väčší zemiak, soľ, čierne mleté korenie, chili, karí korenie, muškátový oriešok, maslo, 20g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu (nemusí byť)

POSTUP PŘÍPRAVY

... inšpirovala som sa nápadom z TV na zdravú alternatívu pyré, a keďže recept som si nezapamätala musela som improvizovať ... trocha som sa bála chuti, pretože tekvicu nemusím, ale zvedavosť zvíťazila a chuť veľmi milo prekvapila ... tekvicu umyjeme, odkrojíme konce a pokrájame na mesiačiky (od šupy netreba čistiť) ... dáme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 25 - 30 minút do mäkka ... zeniak očistíme, pokrájame na menšie kusy (ako na klasické pyré) a uvaríme do mäkka ... po uvarení zemiak scedíme, pridáme upečenú dreň z tekvice (bez šupy), 2 plátky masla a roztlačíme, dochutíme soľou, korením, karí korením, štipkou chili a štipkou muškátového orieška ... ja som podávala k rybe, ale isto sa hodí aj k mäsu napr. ku kačacinke či steaku ... neváhajte vyskúšať, chutí lepšie ako zemiakové pyré