Citrónová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

8 vajec, 300 g práškového cukru, 260 g hrubej múky, citrónová kôra, 3 lyžice maizeny, 1 lyžička citrónovej šťavy, 30 g strúhanky, šťava z dvoch citrónov, cukor
Plnka: 250 g masla, 3 žĺtky, 2 balíčky maizeny so zlatým klasom, 250 g práškového cukru, 1/2 dl mlieka, kúsok vanilky

POSTUP PŘÍPRAVY

Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme múku, strúhanku, maizenu a všetko primiešame k žĺtkom. Vložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Upečenú tortu rozrežeme na tri časti a polejeme šťavou, ktorú si pripravíme zo 4 dl vody, šťavy z dvoch citrónov a cukru.

Plnka: Maslo vymiešame s cukrom. Z mlieka, v ktorom sú rozšľahané vajcia z vanilky a pudingu za stáleho miešania pripravíme krém. Kým je ešte teplý, vmiešame ho do vymiešaného masla.
Krém necháme vychladnúť a potom ním plníme tortu.