Zapekaná bambino zucchini



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cuketa, paradajky, soľ, peper, 1 vajíčko, čerstvá bazalka, čerstvé oregano, čerstvý rozmarín, mleté mäso, grilovacie korenie a korenie na steak, podľa chutí, niekto má rád slanšie niekto menej korenené, tvrdý syr, slaninka, cibuľka.

POSTUP PŘÍPRAVY

Cuketku ošúpem a následne prekrojím napoly, stred vydlabem, a naplním zmesou /soľ, peper, 1 vajíčko, čerstvá bazalka, čerstvé oregano, mleté mäso, grilovacie korenie a korenie na steak/, do ktorej som pridala cibuľku upraženu do sklovita so slaninkou.
Paradajky zaparím a ošúpem, narežem na kocky, na zmes poukladám paradajky.
Na paradajky rozotriem bambino syr.
Podlejem horúcou vodou a dám piecť na 20 minút 180°C. Pred koncom nasypem na cuketky ešte tvrdý syr a čerstvú petržlen a nechám ešte zagrilovať.
Ako prílohu som pridávala zemiaky na cibuľke s paprikou a petržlenou Zemiaky som očistila , nakrájala na kocky.Takisto som si nakrájala cibuľu. Na oleji som upražila cibuľu do sklovita. Odstavila som ju zo sporáka a pridala som mletú červenú papriku 3 KL, 2 KL soli a kmín. V rýchlovarnej kanvici som si zohriala vodu. Nakoniec išli do hrnca zemiaky. Zaliala som ich vodou tak , aby boli celé ponorené. Udu-sila som ich do mäkka a zmiešala s čerstvou petržlenou.

Degustovať
Pred zapečením
Hotovo