Ríbezľový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

700g ríbezlí, vanilkový cukor, 4 vajcia, 400 g práškového cukru, 500 g polohrubej múky, 220 ml acidofilného mlieka, 180 ml oleja, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva.

POSTUP PŘÍPRAVY

nižšie.

Nachystáme si suroviny. Hore som uviedla koľko toho treba, tak ako písali v časopise. Ja som si to trošku upravila. Kilo ríbezlí, 300 g práškového cukru (viac už nebolo :-D, ale ani nebolo treba), pre istotu som tam dala zvyšky vanil.cukru- 1 a pol sáčka, 400g polohrubej múky, kt. som zmiešala so 100 g. celozrnnej pšeničnej hladkej múky, 220 ml acidka,180 ml oleja, 4 celé vajcia, 1 lyžička prášku do pečiva.
osprchujeme si ríbezle, s nimi je najviac roboty :)
poprosíme ostatných členov domácnosti, nech tie ríbezle očistia, ja som mala chuť vzdať to už v polke :)
ideme na cesto. takže zmiešame 4 vajíčka.
pridáme práškový a vanil. cukor
vyšľaháme
pridáme acidko
olej
preosejeme múku s práškom do pečiva , ak nezvykneme preosievať, tak len normálneme nasypeme múku s PDP
všetko spolu zmiešame, a vylejeme na plech (ja dávam papier na pečenie, kto nepoužíva tak na vymastený, mukou vysypaný plech)
na povrch cesta uložíme očistené ríbezle a dáme piecť, ja som to mala na 180 stupňov a cca 35-40 minút, treba odsledovať :)
ešte teplé nakrájame a posypeme práškovým cukrom. na obrázku sú už úspešne zjedené okraje a tuším, že už bola aj ochutnávka :)

tadá, moj prvý fotopostup hotový. Dobrú chuť :)