Ríbezľový koláč
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
700g ríbezlí, vanilkový cukor, 4 vajcia, 400 g práškového cukru, 500 g polohrubej múky, 220 ml acidofilného mlieka, 180 ml oleja, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva.
POSTUP PŘÍPRAVY
nižšie.
|
Nachystáme si suroviny. Hore som uviedla koľko toho treba, tak ako písali v časopise. Ja som si to trošku upravila. Kilo ríbezlí, 300 g práškového cukru (viac už nebolo :-D, ale ani nebolo treba), pre istotu som tam dala zvyšky vanil.cukru- 1 a pol sáčka, 400g polohrubej múky, kt. som zmiešala so 100 g. celozrnnej pšeničnej hladkej múky, 220 ml acidka,180 ml oleja, 4 celé vajcia, 1 lyžička prášku do pečiva. |
|
osprchujeme si ríbezle, s nimi je najviac roboty :) |
|
poprosíme ostatných členov domácnosti, nech tie ríbezle očistia, ja som mala chuť vzdať to už v polke :) |
|
ideme na cesto. takže zmiešame 4 vajíčka. |
|
pridáme práškový a vanil. cukor |
|
vyšľaháme |
|
pridáme acidko |
|
olej |
|
preosejeme múku s práškom do pečiva , ak nezvykneme preosievať, tak len normálneme nasypeme múku s PDP |
|
všetko spolu zmiešame, a vylejeme na plech (ja dávam papier na pečenie, kto nepoužíva tak na vymastený, mukou vysypaný plech) |
|
na povrch cesta uložíme očistené ríbezle a dáme piecť, ja som to mala na 180 stupňov a cca 35-40 minút, treba odsledovať :) |
|
ešte teplé nakrájame a posypeme práškovým cukrom. na obrázku sú už úspešne zjedené okraje a tuším, že už bola aj ochutnávka :)
tadá, moj prvý fotopostup hotový. Dobrú chuť :) |