Jahodová snehová torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 vajcia, 100g práškového cukru, 1 vanilkový, 100g masla, 132g hl. múky, 1 PDP, 172g kryšt.cukru, mandľové lupienky, jahody cca 600g\\r\\ntortové červené želé, šľahačka v prášku+mlieko

POSTUP PŘÍPRAVY

Suroviny si rozdelíme na dve polovice, lebo budeme piecť dve rovnaké cestá.\\r\\nVymiešame 2 žĺtka+50g práš.cukru+1/2 vanilkového+66g hl.múky+1/2PDP\\r\\nRozotrieme na dno tortovej formy (vymystené, vysypané múkou).\\r\\nVymiešame 2bielka+88g kryšt. cukru na sneh.\\r\\nRozotrieme na žĺtkové cesto a posypeme mandľovými lupienkami.\\r\\n\\r\\nJa som piekla v dvoch formách naraz teplovzdušná 180˚C, 20min.\\r\\n\\r\\nJahody som nakrájala na kocky, podľa návodu na želé som urobila želatínu (len som dala menej vody, teda nie 2,5dl ale len 2dl) a keď bola mierne vychladená premiešala som ju s jahodami.\\r\\nToto som dala na jedno vychladené cesto.\\r\\nPodľa návodu som vyšľahala šľahačku v prášku s plnotučným mliekom a natrela som ju na jahody.\\r\\nDruhé cesto som pokrájala na trojuholníky a povkladala som ich do šľahačky, tak ako je na fotke.\\r\\nJe to jednoduché, krásne a veľmi chutné!!!!!