Čokoládové rožky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 300g hladkej múky, 70g mletých orechov, 200g Palmarínu, 150g práškového cukru, 1 vajce.................
Plnka: 500ml mlieka, 2 ks čokoládový, 6 PL kryštálový cukor, 250g Palmarínu.........Na poliatie: 200g tmavej čokolády, 50g cery

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo surovín na rožky vypracujeme cesto, ktoré vkladáme do formičiek na rohlíčky , ja som nemazala ani nevysypávala múkou. Pečieme asi 10 minút na 180°C. Z hmoty urobíme asi 40 rožkov. Plnka: v 100ml mliekla rozmiešame pudingy, 400ml dáme variť s cukrom, keď vrie, vlejeme pripravený puding a uvaríme hustú kašu. Plamarín vyšľaháme a po lyžiciach zašľaháme uvarenú hustú kašu. Vreckom na zdobenie nastriekame vlnovito krém na rohlíky. Polievame čokoládou, ktorú sme rozpustili v miske ponorenej do horúcej vody. Ukladáme na papier na pečenie, alebo mriežku.

vypracované cesto natlačíme do formičiek
upečené a vychladené rožky
uvarený čokoládový puding, ktorý po vychladnutí po malých dávkach vmiešame do vyšľahaného palmarínu
hotovú plnku dáme do zdobiaceho vrecka a nastriekame na rohlíčky, necháme v chladničke stuhnúť
potom polejeme čokoládovou polevou, dáme na papier, alebo mriežku stuhnúť