Paštéta z kuracích pečienok



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

0,5 kg kuracích pečienok, 1- 2 červené cibule, 2 strúčiky cesnaku, maslo cca 200g, šľahačka cca 4 PL, cca 100g slaninky, mčk, soľ, nakladané celé zelené korenie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Pečienky očistíme umyjeme a dáme na panvicu smažiť na kúsku masla s cibulou a cesnakom a slaninkou nakrájanými na kocky...keď sú pečienky hotové vnútri len mierne ružové dáme ich do misky trochu vychladnúť...osolíme(cca pol malej lyžičky soli.., okoreníme...rozmixujeme ponorným mixérom na kašu...pridáme smotanu na šlahanie, a kúsok masla nech sa roztopí...poriadne premiešame...možme pridať korenie podla vlastnej chuti napr. trochu majoránu,vegety, korenie na gril. kura atd....
zmes prelejeme do misky v ktorej chceme paštétu podávať...roztopíme si zvyšne maslo a polejeme ním povrch paštéty navrch porozhadzujeme pár guličiek nakladaného zeleného korenia v celku prípadne vopred namočené sušené brusnice...brusnice aj korenie môžeme zamiešať aj do paštéty..každý podla chuti :o)