Krémová kalerábová polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 mladé kaleráby, 4 červené cibule, zeleninový bujon, šlahačka, mčk, prípadne soľ podla chuti..

POSTUP PŘÍPRAVY

Kaleráby ošúpeme nakrájame na kocky pridáme na vačšie kocky pokrájané cibule, kocku zeleninového bujonu...zalejeme vodou len niečo máličko nad zeleninu...varíme takmer do makka...pridáme šlahačkovú smotnanu 200 - 250 ml..pridáme mčk a necháme spolu prevariť kým je kaleráb makky...po dovarení dohladka rozmixujeme ponorným mixérom...na zjemnenie možme pridať kúsok masla...prípadne dosoliť polievočku podla chuti...ja nabudúce pridám asi aj pár strúčikov cesnaku..
polievku môžeme podávať s kalerábom nakrájaným napríklad na tenučké hranolky osmazenom na masle...dobrú chuť.