
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Cesto: 8 bielkov, 280g práškového cukru, 110g mletých orechov, 120g polohrubej múky...♣♥♣ Krém: 8 žĺtkov, 140g práškového cukru, 250ml smotany na šľahanie /33%/, 250g masla alebo Hery, 40g hladkej múky, 140ml čiernej kávy...
POSTUP PŘÍPRAVY
CESTO: Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh do ktorého zľahka vmiešame orechy zmiešané s múkou. vylejem do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pečieme na 170 °C, 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť a prekrojíme na tri časti.
KRÉM: Žĺtky, smotanu, cukor a hladkú múku vymiešame a nad parou uvaríme do zhustnutia, po vychladnutí vyšľaháme s maslom alebo Herou...
Spodný korpus pokvapkáme kávou, natrieme krémom, priložíme druhý korpus, ktorý taktiež pokvapkáme kávou a natrieme krémom a priložíme posledný korpus, ktorý pokvapkáme kávou a potrieme tenkou vrstvičkou krému. Boky potrieme natenko krémom, posypeme mletými orechmi a tortu dozdobíme podľa fantázie...
![]() |
♥♥♥ |