ČEČENSKÁ TORTA zeleninová



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

· 2-3 stredne veľké uvarené, nahrubo postrúhané cvikly · 2-3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke, nahrubo nastrúhané · 3-4 kyslé uhorky, nadrobno nakrájané · 1 téglik majonézy zmiešanej s 1 téglikom kyslej smotany (1. polovica) · nakrájaná mladá cibuľka/pažítka, množstvo podľa chuti · nadrobno posekané bielka z 3-4 uvarených vajec · nahrubo nastrúhané 2 varené mrkvy · majonéza + kyslá smotana (2. polovica) · žĺtka z uvarených vajec rozmrvené, · nadrobno nasekaná petržlenová vňať, množstvo podľa chuti

POSTUP PŘÍPRAVY

Šalát s cviklou (rozpočet cca pre 4 veľmi hladné osoby, s menším apetítom aj pre viacerých)
Jednotlivé zložky treba klásť na seba do širšej misy, vytvoria sa farebné vrstvy
Nezabudnúť na SOĽ ľ!!!
· 2-3 stredne veľké uvarené, nahrubo postrúhané cvikly
· 2-3 stredne veľké zemiaky uvarené v šupke, nahrubo nastrúhané
· 3-4 kyslé uhorky, nadrobno nakrájané
· 1 téglik majonézy zmiešanej s 1 téglikom kyslej smotany (1. polovica)
· nakrájaná mladá cibuľka/pažítka, množstvo podľa chuti
· nadrobno posekané bielka z 3-4 uvarených vajec
· nahrubo nastrúhané 2 varené mrkvy
· majonéza + kyslá smotana (2. polovica)
· žĺtka z uvarených vajec rozmrvené,
· nadrobno nasekaná petržlenová vňať, množstvo podľa chuti

Je to pekne vrstviť do sklenenej misy, pekne to potom ukáže. Veľmi chutne, môže sa podávať k šunke, údenému, k tvrdému syru. Recept píše vrstvy odspodu, najspodnejšia je cvikla.

...