Masa a Medved cokoladova torta s mascarpone plnkou a visnami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na korpus: 5ks vajce, 200g práškový cukor, 250g polohrubá múka, 125ml olej, 125ml voda, prášok do pečiva, 3 polievkove lyzice kakaa Plnka: 500g mascarpone, 500ml smotana na šľahanie, 4 PL práškový cukor, vanilkový cukor, stužovač šľahačky - 2 balenia (alebo balicek zelatiny v prasku), višne

POSTUP PŘÍPRAVY

Korpus: Žĺtka vymiešame s cukrom do peny, postupne pridávame vodu a olej. Primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov, ktorý na záver zľahka vmiešame do cesta. Tortovú formu si vymažeme tukom a vysypeme múkou. Cesto si rozdelime na tri casti a pecieme postupne kazdy korpus zvlast. Pečieme na 180 °C.

Plnka: Mascarpone vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom. Vyšľaháme si šľahačky so stužovačom alebo so zelatinou a zmiešame s mascarpone. Spodný korpus potrieme vrstvou krému a poukladáme naň višne.Na prostredný korpus nanesieme tenkú vrstvu krému a krémovou časťou ho položíme na višne.Opäť navrstvíme krém, poukladáme višne a taktiež vrchný korpus zo spodnej časti potrieme tenkou vrstvou krému a položíme krémovou časťou na višne. Ozdobime....a tortu dáme na chvíľu stuhnúť do chladničky.

.