Kuracie prsia s hruškami, rukolou a červenou repou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 ks kuracie prsia, olivový olej, grilovacie korenie, 200 g červená repa (možno aj viac aj menej, podľa chuti), cibuľa, vinný ocot, soľ, čierne korenie, med, 1-2 hrušky, kešu oriešky, kryštálový cukor, štava z citróna, rukola

POSTUP PŘÍPRAVY

Kuracie prsia si nakrájame na väčsie kúsky a v miske jemne polejeme olejom a okoreníme grilovacím korením. Potom ich do zlatista opečieme na panvici. Červenú repu uvarenú domäka (varíme podľa veľkosti cca 2 hodiny), nakrájame na kocky alebo mesiačiky. Na panvici orestujeme cibuľu (stačí aj pol cibule), pridáme k nej nakrájanú uvarenú repu, prilejeme kúsok vinného octu, osolíme a okoreníme, pridáme med (asi 1 lyžica) a len krátko povaríme. Ošúpané a nakrájané hrušky spolu s kešu orieškami orestujeme na panvici, pridáme asi pol lyžičky kryštálového cukru a jemne pokvapkáme šťavou z citróna. Nakoniec si na tanier položíme červenú repu, na ňu hrušky s kešu orieškami, rukolu a na vrch dáme opečené kuracie mäsko. Je to výborné, spojenie veľmi dobrých chutí. Všetky ingrediencie si môžete upraviť podľa vlastnej chuti. Ja si dávam viac hrušiek a rukoly a menej repy ;)