Efektný *párty* koláč z lístkového cesta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

lístkové cesto, paradajková omáčka príp. kečup, bazalkové pesto (nemusí byť), oregano, pizza korenie, strúhaný parmezán alebo iný vhodný syr, vajíčko na potretie

POSTUP PŘÍPRAVY

... video s receptom som videla niekde na webe ... prišiel mi zaujímavý a chutný, preto posúvam ďalej ... minimálna snaha - maximálny efekt ... ja som skúšala mini verziu z jedného hotového cesta, keďže som doma viac nemala - z väčšieho kusa bude koláč krajší ... nabudúce dám menej plnky (keď je plnky veľa cesto sa šmýka a nedá sa pekne zatočiť) a nakrojím na viac kusov dookola ... podrobnejší postup v obrázkoch

... lístkové cesto rozvaľkáme tak, aby sme dokázali vykrojiť 2 rovnako veľké kruhy - ak použijeme hotové už vyvaľkané cesto treba 2 balenia ... takže podľa taniera či inej formy vykrojíme 2 rovnaké kruhy ... na spodný nanesieme paradajkovú omáčku alebo kečup, okoreníme oreganom alebo pizza korením a posypeme strúhaným syrom
... prikryjeme druhým kruhom a jemne pritlačíme ... omáčky radšej menej - ja som dala viac a cesto sa potom kĺzalo
... do stredu položíme dnom hore pohár či šálku a od pohára cesto nakrájame na jednotlivé diely - také akurát ... ja nabudúce urobím trošička užšie
... jednotlivé diely opatrne zakrútime ... potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200°C ... pečieme do zlatista - cca 10-15 minút ... podávame teplé - hladoši si odtŕhajú jednotlivé zatočené *lupene*