Výborný *Rump steak* s pikantným bylinkovým maslom



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre 2 osoby : 2 x 200g hovädzieho mäsa na rump steak, ideálne aregentínske (ja som mala tentoraz brazílske vyzreté mäsko), morská hrubozrnná soľ, čerstvé mleté čierne korenie, olivový olej, šťava z 1/2 citróna ... na bylinkové maslo : klasické maslo, mletá štipľavá červená paprika, čili paprička, čerstvé bylinky - petržlenová vňať, tymián ... alebo aj : maslo, 1 strúčik cesnaku, štipka chili korenia, korenie gyros ... šalát podľa vlastnej chuti - ja som robila zo cherry paradajok, petržlenovej vňate, jarnej cibuľky, soľ, korenie, olivový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

... náhodou sa mi podarilo natrafiť v obchode na kvalitné juhoamerické mäsko na rump steak, tak som neodolala a vyskúšala pripraviť steak - a veru stálo to zato - bolo to výborné a pritom nenáročné na prípravu ... mäsko osušíme (neodporúča sa umývať), necháme chvíľu vydýchať, okoreníme čiernym korením a opečieme na dobre vyhriatej panvici na troche olivového oleja (cca 4 minúty z každej strany), vyberieme a odložíme na cca 4 minúty nabok - ochutíme citrónovou šťavou, osolíme, prikryjeme alobalom (aby sa šťava v mäsku rovnomerne rozložila) ... podávame s kúskom bylinkového masla, šalátikom a opečeným chlebíkom ... a pohárom kvalitného červeného vínka ... mňaaaam