Snickersky

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 cesto: 8 žĺtkov, 3 bielka, 3 lyžice vlažnej vody, 10 lyžíc kryštál. cukru, 15 dkg mletých orechov, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice oleja, tortové oblátky 2 cesto: 15 dkg mletých orechov, 5 bielok, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice kukuričného škrobu Plnka: 1 Salko sladené ( uvarené 3 hodiny vo vriacej vode), 20 dkg masla čokoládova poleva, posekané arašidy
POSTUP PŘÍPRAVY
v obrázkovom postupe....
 |
Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru do peny. Pridáme 3 lyžice oleja a vodu a šľaháme asi dve minúty. |
 |
Z bielkov a zvyšného cukru vymiešame tuhý sneh. |
 |
Do žĺtkovej zmesy vmiešame orechy a v múke preosiaty prášok do pečiva. Premiešame spolu. |
 |
Opatrne vmiešame sneh. |
 |
Asi tak...:o) Príliš neplytváme energiou, aby sme sneh nezničili. |
 |
Oblátky uložíme na suchý plech a vymastíme iba boky. |
 |
Cesto číslo jedna vylejeme na oblátky a rozotrieme. Šupneme ho do rúry vyhriatej na 180° a pečieme do zlata. |
 |
Upečené necháme vychladnúť. Medzitým urobíme druhé cesto. |
 |
Tu ho máme...Bielka vyšľaháme s cukrom do tuha a primiešame orechy a škrob. |
 |
Cesto natrieme na papier na pečenie. Aby nám na plechu nebehal, spodok plechu trošku potrieme vodou. Vrch papiera môžme natrieť jemne olejom. Cesto sa nám dobre stiahne, keď sa upečie. |
 |
Tu je už upečené a chladne. |
 |
Plnka: 3 hodiny varené Salko vychladíme. Maslo vymiešame do peny a vmiešame karamel zo Salka. |
 |
Krém natrieme na 1 cesto. Oblátky musia byť hore a na ne natierame krém. |
 |
Na krém položime snehové cesto a stiahneme papier. Na vrch snehového cesta natrieme tenkú vrstvu krému. |
 |
Povrch koláča polejeme polevou a na trochu stuhnutú nasypene arašidy. Pokájame a papáme. |