Marokanky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250 ml mlieka, 3 PL trstinoveho cukru , 20 g masla, 100 g hladkej špaldovej múky alebo celozrnnej psenicnej, vanilinovy cukor, 100 g sušených marhúľ , 100 g sušených brusníc, 200 g mandľových lupienkov, biela čokoláda a 70% horka cokolada

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je prebraty z relacie Tajomstvo mojej kuchyne. Velmi sa mi zapacil lebo je zdravy, dobre vyzera a lahko sa pripravuje.

Do mlieka vmiešame múku, cukor, vanilinovy cukor a maslo a za stáleho miešania zahrievame. Sušené ovocie nakrájame nadrobno a spolu s mandľovými lupienkami primiešame k zmesi.
Miešame do zhustnutia.
Zmes necháme trosku vychladnúť.
Tvarujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech. Ja som pouzila vykrajovac na linecke kolaciky aby som docielila kolieska.
Pečieme pri 170 stupňoch cca 20-30 minút.
Hotové marokánky potierame cokoladou podla fantazie.