Šľahačkové zákusky
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
v postupe
POSTUP PŘÍPRAVY
Tento recept si sem len ukladám, nerobila som ho zatiaľ. Hľadala som ho 12 rokov a konečne som sa k nemu dopátrala. Robievala ho moja suseda. Recept po nej sa vyparil, nemali ho ani jej deti, vnúčatá, nik. Je výborný a ak sa vyberie z mrazničky aj pre nečakaného hosťa, je ešte výbornejší taký trošku zamrznutý. Ako zmrzlina. Je to čokoládová piškóta a na tom plnka 3 farby.
Nedávno som stretla jednu pani, ktorá mi hovorila, že to ona dala recept mojej susede :D :D
Tak som ju poprosila, nech mi ho napíše a opisujem sem:
1. Do kastróla dáme 3 dcl mlieka, 1 ceru, 1 vanilku, 9 dkg cukru krystál, kúsok masla. Púšťame to na 70 stup, aby to nevrelo. Potom to dáme do mixéra, dáme tam 1 žĺtok a mixujeme na č. 3 -5 minút. Potom to prelejeme do nádoby, v ktorej to dáme do chladničky na 12 hod.
2. Druhú plnku urobíme ako prvú len do nej dáme trochu červenej farby, aby to bolo ružové
3. Tretiu plnku urobíme tak, že do kastróla dáme 3 dcl mlieka, 250 g masla, 150 g varovej čokolády a tiež to rozmixujeme a dáme schladiť na 12 hodín
Potom urobíme piškótu zo 7 vajec na 1 vajce veľká lyžica cukru a 1 veľká lyžica polohrubej múky, 1 prdopeče a 1 veľká lyžica kakaa
Na druhý deň šľaháme najskôr prvú plnku šľahačom na č. 1 pomaly, aby sme to neprešľahali.
Potom to dáme na piškótu.
Potom vyšľaháme druhú plnku a dáme na to, potom tretiu čokoládovú na vrch.
Suseda nechávala z bielej a ružovej trošku plnky bokom, a na vrch urobila také pupáčiky, že keď odkrojila kocku, aby bol pupáčik v strede.