"STRATENÉ" medovníčky do škôlky (MEDOVNÍKY MÄKKÉ OD ZAČIATKU) ...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto:160 g medu, 160 g kryštálový cukor, 120 g maslo (ja dávam Heru), 500 g hladkej múky, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny,1 lyžička mletej škorice ,2 celé vajcia Bielková poleva: 1 bielok 150-200 gr práškového cukru, citrónová šťava

POSTUP PŘÍPRAVY

... vopred si dovolím upozorniť, že recept nie je môj ;-), ale vzhľadom na to, že ho mnohé maminy teraz pred Vianocami pracne zháňajú, a nie a nie sa objaviť, keďže bol z neznámych príčin odstránený :-(, rozhodla som sa pomôcť aspoň sprostredkovaním textu, ktorý sa mi podarilo "vystopovať" z pôvodného receptu cez vyrovnávaciu pamäť na webe, čo je verejne dostupné médium, snáď sa tým teda nikoho nedotkneme, ale naopak, pomôžeme tým, ktorí tento recept márne zháňajú ;-), tak teda "voilà" ;-):

160 g medu + 160 g kryštálový cukor + 120 g maslo nechám zovrieť v kastróle.

Do 500 g hladkej múky rozmiešam jednu kávovú lyžičku sódy bikarbóny a jednu lyžičku mletej škorice a vsypem do kastróla s medom a spol. a zamiešame.

Do nie úplne vychladnutej zmesi primiešame dve celé vajcia a cesto dobre vypracujeme. Necháme ho potom dve hodiny stáť, potom vyvaľkáme na 5mm a vykrajujeme.

Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme cca 10 min pri cca 170-180 stupňoch.