Omeletové toasty

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
toastový chlieb, 5 vajíčok, 5 lyžíc mlieka, paradajky, paprika, kúsok slaninky, šunky, plátkový, alebo tvrdý syr na strúhanie, soľ, mleté čierne korenie, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Môžete si zvoliť akékoľvek množstvo a variantu, nielen z týchto surovín.
 |
Zapečieme všetky toasty (grahamové, biele, aké len chcete) len jemne, aby sa neoddeľovali |
 |
Nakrájame si paradajky, papriku, šunku a slaninku a všetko, možné, na čo máte chuť a čo začína na či-: či klobásku, či hríbiky, či cibuľu, či zbytok kuracinky... na menšie tenké plátky, |
 |
Rozšľaháme vajíčka, pridáme mlieko na lyžice (na 1 vajíčko by mala ísť 1 lyžica mlieka alebo smotany na šľahanie, aby držala pokope a bola šťavnatá) a poriadne prešľaháme |
 |
Na panvicu nalejem 1 lyžicu oleja, naukladám polovicu zo surovín, ktoré chceme mať v omeletke, zalejem polovicou vajíčkovej zmesi , posypem strúhaným syrom, osoliť, okoreniť |
 |
alebo dám na polovice rozdelený plátkový syr. Omeletu opečiem, prevrátim a dopečiem. |
 |
jedna omeletka |
 |
druhá sa mi rozpadla....nevadí... |
 |
a vidličkou naukladám na jeden opečený chlebík, druhým zakryjem a podávame so zeleninkou |
 |
... |
 |
Miesto zeleninovej oblohy - toasty môžete poliať jablkovo-smotanovým dresingom: postrúhať jablko, zmiešať s 2 pol. lyžicami kyslej smotany /či jogurtu, majonézy/ a pridať 2 lyžičky horčice /alebo bez/ a podávať už bez zeleninky. Je to výborné. |