Moje bobaľky (opekance).



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rožky, mlieko, mak, práškový cukor, maslo.

POSTUP PŘÍPRAVY

Viem, že všetci robíte opekance z pečeného cesta, ale komu sa nechce kupovať, prípadne piecť vlastné, môže vyskúšať môj recept.

Rožky nakrájame na kolieska. Odporúčam dvoj-trojdňové, nie čerstvé.
Nakrájané dáme do misky...a zalievame horúcim mliekom tak, aby každý kúsok bol vlhký, no nie premočený.
Zasypeme mletým makom a práškovým cukrom...takto vrstvíme všetky rožky.
Ďalšie poschodie a ďalšie, až sa nám minú kolieska. Potom jemne premiešame.
Maslo roztopíme.
Na panvičku si dáme opekance, polejeme maslom a opekáme do chrumkava.
Podávame jemne poprášené práškovým cukrom. Dobrú chuť.