Moje bobaľky (opekance).
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Rožky, mlieko, mak, práškový cukor, maslo.
POSTUP PŘÍPRAVY
Viem, že všetci robíte opekance z pečeného cesta, ale komu sa nechce kupovať, prípadne piecť vlastné, môže vyskúšať môj recept.
|
Rožky nakrájame na kolieska. Odporúčam dvoj-trojdňové, nie čerstvé. |
|
Nakrájané dáme do misky...a zalievame horúcim mliekom tak, aby každý kúsok bol vlhký, no nie premočený. |
|
Zasypeme mletým makom a práškovým cukrom...takto vrstvíme všetky rožky. |
|
Ďalšie poschodie a ďalšie, až sa nám minú kolieska. Potom jemne premiešame. |
|
Maslo roztopíme. |
|
Na panvičku si dáme opekance, polejeme maslom a opekáme do chrumkava. |
|
Podávame jemne poprášené práškovým cukrom. Dobrú chuť. |