Výborné jemne korenené hovädzie mäsko



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g hovädzia sviečková alebo iné hovädzie mäsko vhodné na minútky - ja som tentoraz použila falošnú sviečkovú ... na marinádu : 1 cibuľa, 1/2 hrušky Nashi alebo 1 menšia obyčajná hruška, 6 strúčikov cesnaku, 6 PL sójovej omáčky, 3 PL ryžového vína (ja som nahradila portským vínkom, ale môžeme použiť aj kvalitné klasické víno, ideálne nejaké voňavé), 2 PL cukru, čerstvo mleté čierne korenie, rastlinný olej ... okrem toho 1 PL sezamový olej, 2 jarné cibuľky, 2 PL nasucho opražených sezamových semienok

POSTUP PŘÍPRAVY

... ďalší z výborných receptov z blogu od Anetky (www.anetagoesyummi.blogspot.sk), tentoraz z kórejskej kuchyne originál názov je BULGOGI ... výborná jemná chuť, ktorú ocenia všetci hladoši ... odporúčam nebáť sa kombinácií a vyskúšať : z pokrájanej cibule, cesnaku, hrušky, sójovej omáčky, vína, cukru a korenia zmixujeme marinádu ... hovädzie mäsko nakrájame na tenké pásiky dobre premiešame s marinádou a necháme marinovať ideálne cez noc, ale minimálne 4 hodiny ... pred podávaním rozohrejeme veľkú panvicu a na troche rastlinného oleja opečieme mäso aj s marinádou, pridáme sezamový olej a opekáme cca 4 minúty ... ako prílohu podávame ryžu, opečené mäsko na tanieri posypeme pokrájanou jarnou cibuľkou a opraženými sezamovými semienkami ... mňam