SEDMOHRADSKÉ ZEMIAKY S KYSLOU KAPUSTOU

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Uvarené zemiaky v šupke, 500g kyslej kapusty, 1 klobása, soľ, korenie, 2 kyslé smotany, ml. paprika, mlieko, slanina, strúhaný syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Zemiaky nakrájame na plátky. Pekáč vymastíme a vrstvíme zemiaky, pokrájanú klobásu, pokrájanú kyslú kapustu. Osolíme a okoreníme. Vrch tvoria zemiaky, ktoré zalejeme smotanou zmiešanou s mliekom a mletou paprikou. Vrch posypeme hodne strúhaným syrom a poukladáme plátky údenej slaniny. Ja ju najprv trochu opečiem na panvici, lepšie sa potom prepečie. Dáme piecť pri 200°C cca 1hod. Uvidíme podľa toho ako sa zapečie syr a slaninka navrchu. Prajem dobrú chuť