Veĺmi chutná Hokkaido tekvicová polievka

POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 tekvica, pór, zázvor, 3 strúčky cesnaku, máslo, vývar, zemiak, šl. smotana, balzamico, 1/2 citróna, soľ, korenie, petržlenová vňať
POSTUP PŘÍPRAVY
Tekvicu som si prekrojila, vybrala vnútro, ošupala a nakrájala na kocky, Kúsok póra som si nakrájala a rovnako aj kúsok zázvoru. Na másle som orestovala porko so zázvorom a pretlačeným cesnakom. Neskôr som vložila tekvicu, trošku soli a korenia, premiešala a tiež orestovala. Zaliala som to vývarom (podľa potreby, aby bolo všetko pod vodou), vložila nakrájaný zemiak a nechala na slabom ohni variť. Keď už bolo všetko mäkké, tak som to pomixovala, vyliala smotanu, vyšťavila som do toho polku citronu, pridala v. lyžicu balzamica a podla chuti dosolila. Pridala som nakoniec ešte trochu petržlenovej vňati a po prevarení som si petržlenovu vňať dala ešte i do taniera... Dobrú chuť!
 |
príprava na varenie |
 |
Na másle dusím pór, zázvor a cesnak |
 |
pridala som tekvicu, soľ a korenie |
 |
zaliala vývarom a pridala kocky zemiaku |
 |
uvarené rozmixovala, pridala smotanu, pol citronu, lyžicu balzamica, petržlenovu vňať a podla potreby dosolila |
 |
nakoniec trochu petr. vňati i na tanier. |