Krupicová torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

• 3 dl mlieka \\\\\\\\r\\\\\\\\n• 3 dl krupice\\\\\\\\r\\\\\\\\n• 18 dkg cukru \\\\\\\\r\\\\\\\\n• 1 prášok do pečiva \\\\\\\\r\\\\\\\\n• 7,5 dkg mletých orechov \\\\\\\\r\\\\\\\\n\\\\\\\\r\\\\\\\\n NA PLNKU :\\\\\\\\r\\\\\\\\n• 20 dkg margarínu \\\\\\\\r\\\\\\\\n• 15 dkg cukru \\\\\\\\r\\\\\\\\n• 7,5 dkg mletých orechov \\\\\\\\r\\\\\\\\n• 1 vanilinový cukor n• 1 dl mlieka •1 lyžička rumovej arómy

POSTUP PŘÍPRAVY

Krupicu nechaj v mlieku niekoľko hodín namočenú,potom pridaj cukor,vajíčko,prášok do pečiva a 7,5 dkg mletých orechov. Zmes dohladka vymiešaj,potom ju v predhriatej rúre peč po skúšku ihlou (asi 25-30 minút). Dvierka rúry otvor najprv len do polovice, po 5 minútach ich otvor úplne ,aby sa para mohla uniknúť a cesto nespľaslo. Keď cesto vychladlo,prerež ho po dľžke,kraje orež, odrezky nalám na malé kúsky a polej ich mliekom zmiešaným s rumovou arómou. Chvíľu nechaj postáť,zatiaľ vymiešaj do peny margarín s cukrom a vanílovým cukrom. Pridaj mleté orechy a nakoniec aj v mlieku namočené odrezky a všetko opatrne premiešaj. Touto zmesou naplň a zvonka natri tortu. Môžeš ju ozdobiť polovičkami orechov a odkôstkovanými višňami.