
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
cesto: 300 g hladkej múky, 200 g masla alebo Hery, 1 polievková lyžica práškového cukru, 1 vajce♣♣♣ Krém: 200 ml kyslej smotany, 1 karamelový puding v prášku, 3 polievkové lyžice kryštalového cukru, 3 polievkové lyžice práškového cukru, 300 ml mlieka, 500 gramov jahôd alebo iného sezónneho ovocia (ozdobenie), trocha čerstvej mäty (ozdobenie)
POSTUP PŘÍPRAVY
Na cesto si zmiesime všetky suroviny a rozdelíme si ho na 12 častí. Formy na tartaletky si vymastíme a vysypeme múkou. Do každej natlačíme 1 diel rozvaľkaného cesta a potom dáme piecť na 180 °C cca 15 minút. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme krém: v mlieku si rozmiešame kryštálový cukor a karamelový puding. Uvaríme do husta a necháme vychladnúť za občasného miešania. Potom všľaháme kyslú smotanu a práškový cukor. Lyžicou navrstvíme na vychladnuté koláčiky, ktoré sme vybrali z formičiek.
Ovocie prepláchneme, necháme odkvapkať a navrstvíme na krém. Môžeme posypať posekanou čerstvou mätou.
Dáme na pár hodín do chladničky a podávame.